zoek/search site

vragen of opmerkingen?


wk 2014

WK 2014 BraziliŽ


Het WK voetbal 2014 zal gehouden worden in Brazilië, nadat de laatste kandidaat zich terug getrokken had is het op 30 oktober 2007 duidelijk geworden dat Brazilië dit WK mag organiseren.

Dit is de tweede keer dat Brazilië het WK voetbal mag organiseren, de eerste keer was het WK voetbal 1950.

De Braziliaanse website waar informatie over de bieding staat, is te vinden op http://cbfnews.uol.com.br/2014/

WK 2014 logo


logo WK voetbal 2014 Brazilië

Het logo van het wk voetbal, kleurrijk op zijn Braziliaans

Locatie stadions WK 2014 Brazilië
Er zijn 19 steden die interesse getoond hebben om de wedstrijden te laten spelen.Maracana Stadium

Deze locaties zijn ,Rio de Janeiro, São Paulo, Belo Horizonte, Porto Alegre, Brasília, Belém, Campo Grande, Cuiabá, Curitiba, Florianópolis, Fortaleza, Goiânia, Maceió, Manaus, Natal, Recife/Olinda, Rio Branco and Salvador.

Het Maracanã stadion in Rio de Janeiro, is een belangrijke kandidaat voor de WK finale van 2014 hiernaast een afbeelding van dit geweldige stadion


Normaal gesproken worden er maximaal 8 tot 10 stadions gebruikt, de braziliaanse organisatie heeft gevraagd of dit er 12 mogen zijn, welke stadions het daadwerkelijk zullen worden, wordt later bekend.

KandidatenKandidaten voor het WK 2014 zijn: Brazilië,Venezuela,Colombia

Brazilië heeft haar officiële kandidatuur voor het WK 2014 ingediend op het hoofdkwartier van de FIFA in Zürich. Een van de delegatieleden was Romario. De FIFA beslist in het najaar over de organisatie van de 20e mondiale. Met vijf wereldtitels is Brazilië recordhouder.

Venezuela wil zich kandidaat stellen voor het wereldkampioenschap voetbal in 2014. Het Zuid-Amerikaanse land heeft net de Copa Amťrica afgesloten, het grootste voetbalevenement van het Amerikaanse continent dat voor het eerst in Venezuela plaatsvond.

ëliet al weten het evenement te willen organiseren. Na het komende WK 2010 in Zuid-Afrika wil de wereldvoetbalbond als gevolg van de 'continentale roulatie' het mondiale voetbaltoernooi weer in Zuid-Amerika laten plaatsvinden.

President van Colombia heeft de nationale voetbalbond laten weten er alles aan te zullen doen om het WK voetbal 2014 binnen te halen. De preses is daarnaast ook voorstander van het plan om het WK samen met twee andere landen te organiseren, waaronder Brazilië.De voorkeur van de FIFA gaat hier echter niet naar uit.

Colombia kreeg het WK in 1986 al eens toegewezen, dit ging toen niet door vanwege de gevaarlijke situatie in het land.