zoek/search site

vragen of opmerkingen?

wk nieuws

China wil ook het WK voetbal 2018China ook kandidaat voor het WK

03-10-2007 23:20

China heeft aangegeven dat ze interesse hebben om het wk 2018 te organiseren.
Xie Yalong, van de Chinese Football Association's (CFA) heeft een positieve indruk achtergelaten op de FIFA presentatie een dag voor de finale van het dames wk voetbal.
Het is de eerste keer dat op zo'n belangrijke gelegenheid een voetbalbond een uitspraak doet.
Xie zegt dat hij blij was met de complimenten van de FIFA president Blatter voor haar organisatorische kwaliteiten. Het biedings proces voor 2018 begint in 2010, zo hebben ze nog genoeg tijd om goed voorbereid aan te treden, aldus Xie.

Blatter die ook aanwezig was op de conferentie reageerde kalm eerst gaan we kijken waar het WK 2014 naar toe gaat vervolgens gaan we verder kijken.
Volgens,het rotatie systeem zal het wk naar Oceanie verhuizen, en hiervoor komt Australië als eerst in aanmerking.

Het wereldkampioenschap voor vrouwen heeft bewezen dat China de capaciteiten heeft om een groot evenement te organiseren,met volgend jaar de olympische spelen in het vooruitzicht zullen ze aan de wereld kunnen laten zien wat China in huis heeft.

Blatter, Uiteindelijk is China een uitstekende kandidaat en is tevreden over de kwaliteit van de stadions, de wedstrijden en de drive voor fair play. De media was ook in grote getalen aanwezig, meer dan 200 televisie en radio stations waren aanwezig een groot succes !

Terug naar nieuwsoverzicht